JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Mobilveteran till Coresonics styrelse
Image
Johan Lodenius
Linköpingsbolaget Coresonic, som utvecklar en programmerbar basbandsprocessor, har utsett Johan Lodenius till medlem av styrelsen. Lodenius är en av grundarna av 3G-operatören Nordisk Mobiltelefon och har jobbat inom mobiltelefoni i 19 år och har även en bakgrund i halvledarvärlden.
- Johan Lodenius kunskap och erfarenhet inom halvledare för trådlös teknik gör honom till en nyckelmedarbetare för oss, särskilt med tanke på det stora intresse vi ser för vårt basbandsmodem Leocore, kommenterar Coresonics vd Rick Clucas i ett pressmeddelande.

Förutom engagemanget i 3G-operatören Nordisk Mobiltelefon är Johan Lodenius styrelseordförande i Ocean Observations, ett utvecklings- och designföretag inom mobilteknik. Fram till 2004 arbetade han på Qualcomm som ansvarig för strategi och produktutveckling av mobilkretsar. Till Qualcomm kom han 1996, dessförinnan jobbade han med affärsutveckling, produkthantering och konstruktion på LSI Logic och Ericsson.

Coresonics kärna är tänkt för en rad mobila standarder för fjärde generationens mobilkommunikation, däribland Wimax, LTE, UMB, DVB-T/H, ISDB-T, T-DMB, DAB+ och HD-radio.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)