JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Cadence tar vd ur styrelsen
EDA-jätten Cadence har utsett Lip-Bu Tan till ny vd. Han sitter i företagets styrelse och har varit en i trojkan som lett bolaget sedan oktober då förre vd:n Mike Fister avgick med omedelbar verkan.
Lip-Bu Tan, 49, har en gedigen bakgrund som riskkapitalist och investerare. Bland annat har han grundat riskkapitalbolaget Walden International, med tillgångar på över en miljard dollar. Walden har investerat kraftigt i asiatisk elektronikindustri, däribland det kinesiska foundryt SMIC. Han har en ingenjörsexamen från MIT i kärnkraftsteknik och arbetade med kärnkraft under sina första yrkesverksamma år.

I Cadence styrelse har han suttit sedan 2004 och är vice ordförande. Han sitter också i en rad andra styrelser, bland annat för Flextronics och SMIC, en rad mindre företag, samt för operan i San Francisco. Han var även aktiv i kampanjen för George W Bushs återval 2004.

De senaste månaderna har Lip-Bu Tan tillsammans med styrelseordförande John Shoven och finanschefen Kevin Palatnik utgjort en tremannaledning för Cadence (länk). Trion har bland annat beslutat om ett sparprogram i 150-miljonerdollarsklassen där drygt 600 personer, 12 procent av personalstyrkan, ska bort från företaget (länk).
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)