Produktionen är byggd för att ske helt automatiskt, men företaget väntar med att beställa robotarna tills volymbeställningar finns.
- Idag kanske vi kan göra uppåt 500 system i månaden. Om vi ska upp till 60 000 system per år så som det var sagt så behöver vi kanske ett halvår på oss att komma upp i volym.
Det var bland annat genom samspelet med E-box, Ericssons "hushålls-gateway" för bredbandsnät, som Easy Livings nya produktpaket skulle slå igenom.
Paketet utgörs bland annat av mellanpluggar för eluttag vilka kan fjärrstyras via radiosignaler, en enkel handfjärrkontroll med ett par knappar och en styrenhet som håller ordning på vilka apparater som är på och av. De ska göra det möjligt att styra och övervaka hemmet från en mobiltelefon någonstans i världen.
Men Easy Livings produkter utgör bara hårdvaran, i och för sig komplett med minnessnålt kommunikationsprotokoll. Tjänsterna ska komma från andra företag via nätoperatörerna, och den marknaden har som bekant inte tagit fart så som visionärerna gissade för ett par år sedan.
Dåliga tider
- En del av förseningen beror på våra egna problem, att vi inte varit klara i tid. Men det spelar ju ingen roll om vi är klara om inte kunden är det, säger företagets chef och grundare Michael Båberg.
- Det är inte någon enskild tjänst som inte skulle vara aktuell, utan det handlar mer om operatörernas bristande investeringsvilja.
Men han är övertygad om att genombrottet kommer förr eller senare. Boomen väntar han sig när 3G-telefonerna kommer.
Easy Living har idag sex anställda.
Alexander Kristofersson