- Vi har hållit på och utvecklat bitfelstestare i femton år men det var när avtalet med Agilent gick ut för ett år sedan som vi på allvar började marknadsföra produkterna under eget namn. Tidigare stod det Agilent på instrumenten, säger Mike Penta som är försäljningschef på Synthesys.
Företaget har hela tiden haft
en del egna produkter, men var förhindrad att sälja testare som klarade mer än 1,5 Gbit/s.
Bristen på egna produkter gjorde också att man inte var aktiva i Europa. Men Electronicamässan för tre månader sedan innebar en vändpunkt:
- Vi har värvat Chris Sheldon från LeCroy för att sköta marknadsföringen i Europa och samtidigt började Laser 2000 att distribuera våra produkter där.
Tyska Laser 2000 har bland annat ett kontor i Norrköping som ska bearbeta den svenska marknaden.
Synthesys flaggskepp är Bertscope, en kombinerad bitfelstestare och oscilloskop.
- Många ingenjörer sitter med ett oscilloskop och en bitfelstestare när de ska testa och felsöka snabba databussar. Men det finns ingen korrelation mellan instrumenten så när man väl har hittat ett fel med bitfelstestaren är det besvärligt att leta reda på just det ögonblicket i oscilloskopets dataminne, säger Tom Washura som är teknikchef på Synthesys.
- Med Bertscope slipper man det problemet.
Instrumentet gör både ögondiagramstester med ramar precis som ett oscilloskop och kan samtidigt utföra bitfelstest. Det innehåller också en signalgenerator som genererar ett testmönster.
Synthesys har två modeller för snabbare databussar. Det är Bertscope 7500A som går från 100 Mbit/s upp till 7,5 Gbit/s och Bertscope 12500A som klarar upp till 12,5 Gbit/s.
Instrumenten har ett antal olika testmetoder för att till exempel identifiera fel som beror på datamönstret eller på frekvensen.
Priset för Bertscope 12 500 ligger på cirka 135 000 dollar.
Per Henricsson