JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Teknik

Tre svenska experter delar sina erfarenheter, varnar för fällor, och beskriver utmaningar för dig som vill införa artificiell intelligens i dina inbyggda system.

IoT har blivit det främsta tillämpningsområdet för det nya språket Rust, som erbjuder en kombination av ett modernt programmeringsspråk, bra prestanda och hög säkerhet. Enligt en färsk undersökning är Rust det snabbast växande programmeringsspråket.

SiFive lanserade redan för fem år sedan sin Arduino-kompatibla HiFive1. Idag finns ett antal kandidater som kanske kan göra anspråk på att vara RISC-V:s motsvarighet till Raspberry Pi.

Världens minsta RISC-V-processor, SERV, vinner inga hastighetstävlingar men kostar å andra sidan bara några få tusen grindar. I de fall när det är ont om kiselyta kan detta vara den viktigaste parametern.

Superdatorer och datacenter visar intresse för att använda RISC-V. Det är möjligheten att skräddarsy hårdvaran som lockar.

RVFPGA är namnet på en gratis universitetskurs i RISC-V-konstruktion, framtagen av brittiska Imagination.

I fjol fokuserade RISC-V International på att standardisera sina instruktionsuppsättningar. I år är prioriteten att få mjukvarustacken på plats, särskilt för applikationsprocessorer.

Bilar elektrifieras och börjar kallas för rullande datacenter. I och med detta börjar elektronikindustrin se en kraftigt växande marknad. RISC-V-aktörerna är inga undantag.

Avsaknaden av en standard har gjort att SiP:ar eller System-in-Package byggts med chiplets från en och samma tillverkare. Enda undantaget har varit minneskuber där det funnits en Jedec-standard.

Byta batteri istället för att ladda? I tunga fordon? I onsdags presenterade stora kinesiska aktörer ett växande kinesiskt ekosystem för batteribyte för sina svenska kollegor i fordonsbranschen.

En ny version av Bluetooth spikades redan i januari 2020, men väntar fortfarande stöd i smarttelefonerna. Den stora nyheten är LE Audio som tar över vad som  varit den sista starka nischen för Bluetooth Classic: audio.

 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus