JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Elektroniktidningen
Guidelines for contributing Technical Papers: download PDF

Produkt

NPA-familjen för effektmätning ersätter tyska Rohde & Schwarz äldre HMC80-familj. Instrumenten kommer i tre modeller som alla mäter ström, spänning, effekt och total harmonisk distorsion för både lik- och växelströmskällor.

En ny mikrostyrkrets från strömsnåla Alif Semiconductor adderar Bluetooth LE till den strömsnåla styrketsen som har såväl neuron- och signal- som processorkärna.

Italienska Seco erbjuder trådlösa systemmoduler på processorer från amerikanska mobilprocessorjätten Qualcomm. Tänkt tillämpning är industriell IoT.

EMBEDDED WORLD Tre gånger fler Tops/watt, tio gånger mer cpu-kraft plus förbättrad logik. Så kan man kortfattat beskriva den nya generationen av Versal, AMD:s system-FPGA.

EMBEDDED WORLD Lödde du piratkopierade satellitdekoders på 80-talet? Då slogs du mot schweiziska Kudelski som till slut lyckades skydda dekodrarna mot kloning. Nu vill de säkra dina kretsar mot cyberintrång med samma verktyg.

Taiwanesiska Adlink släpper Com Express- och Smarc-moduler baserade på färska Intel Atom-processorer i arkitekturen känd som Amston Lake. Den avsedda tillämpningen är edge – högpresterande, strömsnålt, robust och 24/7, enligt Adlink.

Tyska Kontrons Com Express- och Smarcmoduler finns nu med en ny generation processorer från Intel.

Acconeers radarmodul XM125 går numera att få på ett Qwiic-kort från amerikanska Sparkfun. Därmed blir det enklare att koppla radarn till populära kort som Arduino och Raspberry Pi.

 EMBEDDED WORLD Det smarta hemmmet skulle kunna ha nytta av tyska Infineons sensormodul Xensiv, en sköld i Arduino Uno-format som förutom egna sensorer integrerar fukt- och temperatursensor från scweiziska Sensirion.

”Beagle has landed”, skojar Farnell och meddelar att det nu är möjligt att förhandsbeställa Beagle Y AI, en kortdator baserad på Texas Instruments processor AM67A med en AI-prestanda på 4 Tops.

För ett drygt år sedan lanserade Pendulum en kombinerad grafisk räknare, frekvensanalysator och tidsintervallsanalysator med fyra kanaler. Nu får den sällskap av CNT-102 som är en enklare modell med två kanaler och halverat pris.

Svenska IAR släpper en utförlig guide på 116 sidor om cpu-arkitekturen Risc V och hur du kodar för den i IAR:s verktyg. Som målprocessorer används världens äldsta och världens yngsta Risc V-mikrokontroller.

Japanska halvledartillverkaren Renesas presenterar en styrkrets med en Risc V-cpu av egen design.

Senseair lanserar en förbättrad sensormodul för övervakning av koldioxid i inomhusluften. S88 har en förväntad livslängd på 15 år och passar för fastighetsautomation.

För två och ett halvt år sedan släppte amerikanska Efinix kretsar i den enklare Tritonfamiljen som kvalificerats för fordonsindustrin. Nu följer företaget upp med kraftfullare produkter från Titaniumfamiljen.

Innan årets slut presenterar Samsung provexemplar av en AI-accelerator som redan har en förhandsbeställning på 1 biljon won (åtta miljarder kronor) från den koreanska nätjätten Naver.

Anders Storm har sagt upp sig från posten som vd för Sivers Semiconductor. Halvledar- och fotonikbolaget har ett halvår på sig att hitta ny vd.

 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)