JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Guidelines for contributing Technical Papers: download PDF

Produkt

Amerikanska Sifive har adderat så kallad lockstep (och lite till) till tre av sina Risc V-cpu:er och adderat ett ”A” som i ”⁠automotive⁠” till deras namn. Renesas är partner i utvecklingen av den nya cpu-familjen.

Med 256 GSa/s och en analog bandbredd på 80 GHz kan Keysights nya vågformsgenerator skapa signaler på mer än 160 Gbaud.

Det har nu dykt upp ytterligare ett kort inspirerat av det brittiska skolkortet Microbit. Det heter Picoed V2 (”Pico:ed”) och använder en Raspberry Pi-krets.

Nästa generations blandsignaloscilloskop – så presenterar tyska Rohde & Schwarz den nya oscilloskopfamiljen MXO 4. En egenutvecklad asic ser bland annat till att skärmen kan visa 4,5 miljoner svep per sekund med en upplösning på 12 bitar i amplitud.

Texasbolaget Mythic går snart i volym med sin första skarpa krets, M1076. Den använder sin egen AI för att kompensera för de stabilitetsproblem som alltid plågar analoga beräkningar.

Över 30 distributörer och EDA-företag har anslutit sig till Snap EDA:s nätverk som tillhandahåller miljontals elektriska-, layout- och 3D-modeller av komponenter.

EMBEDDED WORLD Man behöver inte göra om ­samma beräkning om indata är desamma som förra gången. Med denna enkla insikt spar en neuronnätskrets från franska GML energi vid kameraöver­vakning.

EMBEDDED WORLD Efter styrkärnor blir inbyggda system nästa stora nisch för Risc V, tror Imagination. Det är därför dess första cpu-kärna är en realtids-cpu. 

Kinesiska Rigol släpper två oscilloskopfamiljer – HDO4000 och HDO1000 – med 12 bitars upplösning i amplitud. Bägge baseras på företagets två egenutvecklade asicar kallade Centaurus och passar bland annat i krafttillämpningar.

Kortet är väldigt likt det brittiska skolkortet Microbit, och precis som detta avsett för undervisning i skolan.

Israeliska Compulab har byggt en IoT-Gateway kring NXP:s AI-förstärkta Cortex A53-processor i.MXM8M Plus.

 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus