JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
Guidelines for contributing Technical Papers: download PDF

Produkt

De tre modeller av systemkretsen Versal som Xilinx hittills lanserat är tänkta för datacenter och nätverksprodukter inklusive 5G. Nu kommer Versal Edge AI, en modell för inbyggda system som ska kunna fatta beslut på egen hand, det som ofta kallas Edge.

En utmaning inom industrin är att undvika störningar som kan skapa driftstopp. Därför måste man noggrant och säkert kunna hantera övergången från hög- till lågspänningssidan i realtid, så att känslig elektronik inte går sönder. Samtidigt bör den övervakande lösningen ta minsta möjliga plats. Maxim har släppt en ny medlem i MAXSafe-familjen, som påstås passa för jobbet.

Texas Instruments lanserar en ny familj med åtta snabba AD-omvandlare i SAR-arkitektur. Högre dynamik, lägre latens och lägre effektförbrukning än alternativen är detaljer som företaget lockar med.

Andra generationen av amerikanska Mythics analoga neuronnätskrets skalar ner prestanda och strömförbrukning.

Norska Nordic Semiconductor har släppt en första fristående effekthanteringskrets, så kallad PMIC. Företaget hävdar att konstruktionen bygger på erfarenheten från att integrera energihantering i de egna välkända systemkretsarna för trådlös kommunikation.

Ericssonspråket Erlang och den bevisat korrekta australiska mikrokärnan Sel4 – det är två av beståndsdelarna i nyzeeländska Kry10:s operativsystem för IoT.

IAR i Uppsala stöder den brittiska styrkretsen Pi Pico i senaste versionen av sin populära utvecklingsplattform Embedded Workbench.

Byt den switchade omvandlaren mot en linjär dito så blir noggrannheten bättre. Det är receptet bakom Rohde & Schwarz kraftaggregat NGA100 som ingår i företagets serie med enklare instrument.

Testare med flygande probar har ofta en begränsning i hur stora kort de kan testa. Italienska Seica lanserar en modell som klarar upp till 810x675 cm.

Nu släpps de första tre cpu-mikroarkitekturerna stämplade Arm V9. Välj om du vill höja prestanda eller sänka strömförbrukningen.

Kraftspecialisten XP Power har släppt en serie DC/DC-aggregat för höga utspänningar, som mest upp till 6 kV. De är små, levererar 5 W och kommer i 18 olika modeller.

 
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)