JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
Guidelines for contributing Technical Papers: download PDF

Produkt

Kinesiska nätjätten Alibaba släpper fyra av sina Risc V-kärnor under öppen källkodslicens. De tillhör familjen Xuantie och spänner från styrkärnor till serverkärnor. Några av dem är redan i skarpt bruk i Alibabas processorer.

Om du är orolig över att onda aktörer ska byta ut mjukvaran i dina inbyggda system så har IAR:s dotterbolag Secure Thingz  en lösning åt dig.

Japanska TDK har släppt ett sensorelement konstruerat för att mäta tryck mellan 0 och 100 mbar. Det är litet och mycket känsligt, enligt företaget

Tillhör du möjligen skaran som blivit frustrerad över att IO-kortet för Raspberry Pi CM4 bara har ynka två USB 3.2-portar, trots att du vet att CM4 egentligen skulle kunna driva fyra? Då har Waveshare en adapter du vill titta närmare på.

Den har bara två kortplatser, den kan anslutas med Thunderbolt och den har den nya färgskalan grönt och grått. Med PXIe-1090 sänker NI tröskeln för alla som vill ha ett litet PXIe-system.

Genom att integrera acceleratorer för artificiella neuronnät lyckas Alif Semiconductor bygga en AI-lösning som är 800 gånger snabbare men ändå 76 gånger energieffektivare än en tidigare lösning som bara byggts av en ensam styrkrets-cpu. Smart strömstyrning spelar en nyckelroll.

De vassaste kommunikationssystemen liksom de bästa radarsystemen har en sak gemensam: extremt bra oscillatorer. FSPN från Rohde & Schwarz är utvecklad enkom för att mäta fasbrus och testa oscillatorer.

Sex nya medlemmar i Renesas styrkretsfamilj RA är klockade i över 200 MHz, vilket ger dem en prestanda på nära fyra CoreMark/MHz när de exekverar från flashminne.

Nu kan säkerhetskritiska system köras på den öppna arkitekturen Risc V. Det deklarerar amerikanska Green Hills Software efter att ha meddelat stöd för sitt realtidsoperativsystem Integrity och dess utvecklingsverktyg.

Full duplex med 6 Gbit/s över ett par centimeter, det är vad Rosenbergers och ST Microelectronics nya ”kontaktdon” levererar. Istället för en mekanisk förbindelse handlar det om en Bluetoothliknande lösning tänkt för industri- och medicintekniska produkter.

Texas Instruments har släppt vad företaget hävdar är den minsta och mest noggranna DC/DC-modul för drivning av IGBT:er och effekttransistorer i kiselkarbid, men även galliumnitrid. Siktet är ställt på distribuerad kraft i hybrid- och elbilar.

 
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)