JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
Guidelines for contributing Technical Papers: download PDF

Produkt

Ett inbyggnadskort på Linux och Risc V som är optimerat för video-AI kostar från 119 dollar och upp när det volymtillverkas i september. Det finns i provexemplar i mars.

ST Microelectronics har släppt en krets som integrera två asymmetriska GaN-transistorer med var sin optimerad drivare. Lösningen är klart mindre, lättare och effektivare än dagens kiselalternativ, hävdar företaget.

En analog mems-mikrofon som påstås vara bättre än alla jämförbara alternativ har Infineon lanserat. Tidigare har konstruktörer ofta tvingats avstå memskonstruktioner för att nå riktigt bra prestanda på sin mikrofon – den tiden är förbi, hävdar den tyska halvledartillverkaren.

Ungefär samma pris men tio gånger bättre. Så beskiver Pendulum Instruments den nya familjen EMC-skannrar som utvecklats av dotterbolaget Detectus.

Maxim Integrated påstår sig ha släppt industrins minsta lösning baserad på solenergiskördning. Dess uppgift är att förlänga drifttiden hos tillämpningar där utrymme är en bristvara, såsom hos wearables och i framtida IoT-lösningar.

Brittiska Sundance släpper en systemmodul på Polarfire, Microchips strömsnåla FPGA med en fyrkärnig hård Linuxkapabel 64-bitars Risc V. 

Uppsalabolaget IAR:s utvecklingsverktyg för Linux på Risc V stöder nu IAR:s byggverktyg som bland annat effektiviserar så kallad kontinuerlig integrering.

Risc V-program kan ta upp till 15 procent mindre minnesutrymme om de är länkade med Seggers verktyg istället för det fria verktyget från Gnu.

För den som ska hämta mätdata från sensorer som sitter på roterande objekt är trådlös kommunikation ofta den bästa lösningen. Med den här typen av tillämpningar i åtanke har svenska Novator Solutions utvecklat Hugin 200 som kan ta emot hundratals smalbandiga radiokanaler.

Sekundärminnestillverkaren Seagate utvecklar två egna Risc V-kärnor som ska användas i egentillverkade kretsar – en som är snabb och en som är liten och strömsnål.

En liten leveransrobot som rullar runt benen på folk på trottoaren – det är ett användningsområde för Velodyne M1600, en lidarsensor med bra sikt på nära håll. 

 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev

SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)