JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Guidelines for contributing Technical Papers: download PDF

Produkt

De passar för både utveckling och produktion av optiska komponenter och system. Så presenterar japanska Yokogawa spektrumanalysatorerna AQ6375E och AQ6376E som täcker våglängdsområdet 1000 till 3400 nm.

Det är fortfarande ett halvår kvar till volymproduktion men redan nu släpper Lundabolaget Acconeer ett utvecklingspaket för sin nya radarsensor A121. Lägre effektförbrukning, bättre prestanda och stöd för fler spänningsnivåer är några av nyheterna.

Genom att bestämma andra Bluetoothnoders position går det att använda den trådlösa sladdersättaren till mycket mer än bara kommunikation. ST Microelectrnics, som adderat positionering till sin systemkrets, föreslår inomhusnavigering, geofencing liksom spårning av saker som tänkbara tillämpningar.

Nu finns en grafikkärna med hårdvarustöd för strålföljning (raytracing) att integrera i nästa generation mobilprocessorer. Arm har presenterat ett paket nya cpu:er, gpu:er och multikärnor.

En elbil kan dubblera som energilager på natten när solen inte lyser. För att göra det enklare att styra strömmarna i den här typen av tillämpningar har Omron tagit fram ett dubbelriktat likströmsrelä.

EMBEDDED WORLD En realtids-cpu är den första Risc V-kärna som mognat till en färdig produkt hos IP-veteranen Imagination. Den presenteras under mässan Embedded World som just nu pågår i Nürnberg, Tyskland. Lyssna på Elektroniktidningens intervju med projektledaren Shreyas Derashi.

Göteborgsbaserade Wireflow har släppt en USB-version av sin programmerbara motståndsmodul WF 3144 som ursprungligen togs fram för cRIO.

Öppna verktygskedjor för FPGA:er har stöd av några starka namn som nu bildat arbetsgruppen  F4PGA.

En nybildad arbetsgrupp under ledning av en FPGA-legendar ska försöka standardisera hur extrainstruktioner adderas till Risc V för att skapa en grund för ett smidigt ekosystem för acceleratorer.

Google släpper Circuit Training – ett verktyg för place and route som är öppen källkod.

Open Lane drabbades av en bugg som gav hålltidsproblem och obrukbara chip. Buggen är nu fixad och några lyckades till och med lappa ihop sina chip.

 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus