JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Elektroniktidningen
Guidelines for contributing Technical Papers: download PDF

Produkt

Japanska Cosel utökar sitt medicinska strömförsörjningsprogram med den nya UMA-serien. De första modellerna är på 30 respektive 60 W med ett inspännings­område från 85 till 264 VAC samtidigt som de uppfyller inter­natio­nella säkerhets­normer.

Ett crowdfundingprojekt släpper en plugin kallad Pi EEG som låter dig ansluta din Raspberry Pi till åtta elektroder och använda den som en EEG-maskin.

Amerikanska Semtech har släppt en uppdaterad version av sin transceiver för Lora. Den klarar flera frekvensband och satellitkommunikation.

EMBEDDED WORLD Tyska Kontron släpper 3,5-tums IoT-moduler  som drivs av processorer i Armbaserade familjen Genio från tawanesiska Mediatek.

EMBEDDED WORLD: AMD har tagit sin serverprocessor EPYC 9004 och anpassat den för inbyggnadstillämpningar som kräver extremt hög prestanda. Typiska exempel är datalagring, nätverksprodukter, brandväggar och industriella tillämpningar som edgeservrar.

Genom att ”koppla bort” PXI-controllern i chassit går det att skapa en tunnel i bakplanet från datainsamlingskortet till grafikkortet som processar data. Linköpingsbaserade Teledyne SP Devices säger sig vara först med lösningen, som bland annat kan användas för realtidsanalys och maskininlärning.

För ett år sedan lanserade tyska Spectrum Instrumentation datainsamlingskort som fångar signalerna med 6,4 GSa/s, nu uppdateras det till 10 GSa/s. Precis som hos föregångaren är antalet bitar i AD-omvandlaren 12 och kortet kan leverera data över PCIe-bussen med 12,8 Gbyte/s.

EMBEDDED WORLD Kortet heter Tinker V och är ett grupparbete: en Risc V-cpu från Andes i en processor från Renesas i ett kort, som sagt, från Asus.

Stora kretskort till produkter i mobilnätet är en lämplig tillämpning för svenska Inspectis kompakta kamerastativ.

År 2021 lanserades Zynq RFSoC med DFE (digital-front-end) för 5G-utrustning. Nu kommer två bantade versioner för lite enklare produkter.

De är baserade på Arm Cortex A7-cpu:er och har bland annat ny säkerhet och förstås mer prestanda än sina föregångare i STM32-familjen. 

 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus