JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Testar signalintegriteten

Testar signalintegriteten

LeCroys första vektornätverksanalysator vänder upp och ned på invanda begrepp. Priset ligger under hälften av vad ett konventionellt instrument kostar och kalibreringssatsen är inbyggd. Baksidan av myntet är att dynamiken inte är mer än 50 dB.
– Vi såg att det fanns ett ökande behov av testa signalintegritet i snabba kommunikationslänkar men dagens instrument är alldeles för dyra och kräver dessutom specialister att hantera, säger Giuseppe Leccia på LeCroy.

Företagets lösning är en helt ny typ av instrument som baseras på mätningar i tidsdomänen och inte i frekvensdomänen som traditionella nätverksanalysatorer.

– Skickar man ut en puls innehåller den hela spektrumet.

Sedan är det ”bara” att räkna fram alla S-parametrarna vilket går betydligt snabbare än att svepa frekvensen, som i en traditionell nätverksanalysator. Baksidan av myntet är att dynamiken inte blir mer än cirka 50 dB.

– Det räcker mer än väl för att till exempel mäta överhörning eller för att karakterisera ett chassi, säger Giuseppe Leccia.

Instrumentet är avsett för just passiva komponenter som bakplan, kablage, kontakter och kretskort.

Det nya instrumentet har döpts till Sparq, vilket ska utläsas S-PARameter Quick, och går upp till 40 GHz. Det kan göra komplett S-parameteranalys på upp till fyra portar-

E-modellen av instrumentet har ett inbyggt kalibreringskit för komplett kalibrering med ”open-short-load-thru (OSLT)”. Kalibreringen görs med en enda knapptryckning.

Den som hellre vill kalibrera instrumentet på konventionellt sätt med ett externt kalibreringsset kan göra det.

Instrumentet kommer i tre modeller. SPARQ-4004E (40GHz, 4-port, inbyggd kalibrering), SPARQ-4002E (40GHz, 2-port, inbyggd kalibrering) och SPARQ-4002M (40GHz, 2-port, manuell kalibrering).
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)