JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. En spektrumanalysator för fältet

En spektrumanalysator för fältet

En bärbar spektrumanalysator med prestanda som ett mycket större bänkinstrument. Så presenterar Agilent nykomlingarna N9343C och N9344C som klarar frekvenser upp till 20 GHz.
Designade för tuffa miljöer, fläktlösa, med bakgrundsbelysta knappar och batteridrift siktar Agilents senaste spektrumanalysatorer in sig på den lukrativa marknaden för installation och service av allt från mobiltelefonnät till militära radarsystem.

Frekvensområdet är 1 MHz upp till 13,6 GHz respektive 20 GHz och prestanda ska vara i klass med motsvarande bänkinstrument. Det innebär -155 dBm/Hz vid 13 GHz typiskt DANL (displayed average noise level) med förförstärkare och en minsta sveptid på under 2 ms.

Många mätningar har fått egna knappar för att göra handhavandet enklare. Det gäller bland annat mätning av grannkanalsnivå (ACP), använd bandbredd (OBW) och kanaleffekt liksom analys av AM/FM modulation. Det finns stöd för Agilents USB-anslutna effektprober och som tillval finns en inbyggd trackinggenerator.

Instrumentet har också fått en ny funktion för att automatisera rutinartade testuppgifter kallad ”Task Planner”. Det går att köra upp till 20 olika tester efter varandra och alla resultat sparas automatiskt. Funktionen gör att man spar upp till 95 procent av den tid det tar att ställa om instrumentet, hävdar Agilent.

N9343C och N9344C väger 3,2 kilo och för den som vill ha händerna fria finns en tillhörande sele och ryggsäck.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)