JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Prevas köper Linuxspecialist
Inbyggnadskonsulten Prevas köper danska DoréDevelopment, som bland annat utvecklat en mjukvaruplattform för uppdatering av Linuxkärnor i en inbyggnadsmiljö.
Det är Prevas danska dotterbolag som nu knyter till sig ytterligare utvecklingskapacitet och därmed stärker sin position i landet genom köpet av DoréDevelopment, med kärnkompetens inom inbyggda Linuxplattformar, betalningsterminaler och kryptering.

DoréDevelopment har bland annat utvecklat mjukvaruplattformen OE-lite, ett system för snabb uppdatering av Linuxkärnor. Plattformen används idag av många kunder, vilket självklart är en del i Prevas intresse för företaget.

– Förutom de kommersiella fördelarna förvärvet skapar, finns det flera goda synergieffekter mellan DoréDevelopment och Prevas. Vi verkar i samma företagskultur och fokuserar på kunder, kvalitet och leveranssäkerhet, säger Henrik Møller, vd på Prevas danska dotterbolag i ett pressmeddelande.

Affären är värd 450 000 danska kronor, därtill kommer en rörlig ersättning som faller ut efter två år. Som mest kan dock värdet av affären uppgå till 1,8 miljoner danska kronor.

DoréDevelopment har fem anställda och sysselsätter ett antal timavlönade utvecklare. Planen är att personalen ska flytta in i Prevas nya lokaler i Århus under sommaren.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)