JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Vart tog svenskarna vägen?

Vart tog svenskarna vägen?

Nu är listan över samtliga nomineringar till Mobile Global Award Winners 2013 klar. 31 nomineringar i sex klasser. Men inga svenska företag. Förra året var tre svenskar nominerade .
Förr om åren låg allt fokus på vilka mobiltelefoner som var bäst i världen. Den tiden är förbi.

Nu handlar det om tillämpningar av mobiltekniken inom allt fler områden – hälsa, utbildning, bilar, smarta städer, mediatjänster, miljövänlig teknik, räddningstjänster, mobilappar och tjugotre  andra ämnesområden.

Visst, mobilerna finns med i år också men det är inte samma hajp, i Sverige i alla fall, som när Sony Ericsson tog fram den ena prisbelönta telefonen efter den andra.

I år har Nokia två nomineringar, en för Lumia 920 och en för 103:an. Samsung har också två nomineringar, en för Galaxy Note 2  och en för  Galaxy 3. Apple är nominerad för Iphone 5  och HTC för Droid DNA/J Butterfly/HTC DLX.

Förra året var tre svenska företag nominerade  i  olika klasser – Ericsson,  ST Ericsson och Flexenclosure.  Läs Elektroniktidningen artikel här. (länk)

Men i år hittar vi ingen svensk i nomineringslistan (länk).

Inte ens ST Ericsson med det nya superchipet Nova Thor, som uppges vara  världens snabbaste och strömsnålaste LTE-plattform för smarta mobiler. Men det kan vara så att Nova Thor blir aktuell först nästa år eftersom det  var premiärvisning på CES-mässan i Las Vegas den 7 januari i  år.

Har vi missat någon svensk priskandidat i nomineringslistan? Mejla oss eller kommentera i kommentarsfältet vad vi eventuellt har förbisett.

Ja det har vi. 

Joakim Hedenstedt på Movial Creative Technologies mejlade och pekade på att Ericsson är nominerat för sitt projekt Amazon Connected i kategori 3a ” Best Product, Initiative or Service in Emerging Markets”.

Det är ett flerårigt projekt som går ut på att koppla upp 175 byar i Amazonas regnskogar mot internet med moderna 3G-nät. Läs mer om det  projektet här. (länk).
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)