JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Mikael Dahlgren ny forskningschef för ABB Sverige

Mikael Dahlgren ny forskningschef för ABB Sverige

Mikael Dahlgren, 46, har tidigare varit tillförordnad forskningschef.
Han har arbetat på ABB sedan 1998 och har en teknologie doktorsexamen från Vienna University of Technology i Wien inom experimentell fysik. Han efterträder Franz Schmaderer som sedan den 1 januari i år fokuserar på sin roll som Global Research Lab Manager inom ABB.

– Vi vill ha en kreativ och kunddriven forskning inom ABB. Det känns också spännande att vi har så många unga medarbetare knutna till vårt forskningscenter och medarbetare från ett 50-tal olika länder, säger Johan Söderström, vd för ABB Sverige, i ett pressmeddelande.

– ABB-koncernen investerar mycket i innovation och vi är väldigt glada över att vårt forskningscenter i Västerås blivit ännu större i samband med de nya laboratorierna som invigdes nyligen.

Elektroniktidningen var på plats när labbet invigdes i december (länk).

ABB:s forskningsorganisation Corporate Research finns på sju platser i världen. Störst är Västerås med runt 250 medarbetare. Till detta kommer en mängd studerande som gör sina examensarbeten inom forskningsorganisationen.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)