JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Industrikraft från Gnesta

Industrikraft från Gnesta

Kraftspecialisten Powerbox släpper en serie AC/DC-aggregat för industrin. Den består av över 200 enheter som med olika effekt, utspänning, mekaniska utformning och kylningsalternativ passar in i en mängd industritillämpningar.
Industrial Line är namnet på den nya AC/DC-serien; standardaggregat tänkta att komplettera företagets utbud av kundanpassat. Här ingår produkter med enkla, dubbla eller multipla utspänningar inom effektområdet 150 till 650 watt. De går att få öppna (open frame) eller kapslade, med U-skena liksom i en version som ger full effekt vid egenkonvektion och en omgivande temperatur mellan −20°C och  +50ºC.

Aggregaten med enkelspänning har en LLC-topologi implementerad som halvbrygga. Flera av dessa har synkron likriktning med MOSFET:ar istället för utgångsdioder. Resultatet är enligt Powerbox hög verkningsgrad – upp till 93 procent – hög energidensitet, hög toppström på utgången liksom mycket goda EMC-egenskaper som med god marginal möter standarden EN55022B.

Alla aggregat i serien har dessutom effektfaktorkorrigering (Power Factor Correction, PFC) och uppfyller EN61000-3-2 klass D. Likaså täcker de  ett brett inspänningsområde.

Med den nya serien siktar Powerbox på en mängd industrisegment exempelvis test och mät, automation samt byggnadsstyrning. Även om alla olika segment har sina egna krav så finns det stora likheter i vad kunderna brukar efterfråga. Hög energidensitet, låg värmeavgivning, låg energiförbrukning, olika miljöaspekter liksom hög tillförlitlighet är några sådana exempel enligt Powerbox som menar att Industrial Line är konstruerad för att möta dessa krav.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)