JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Första V-bandskonvertern med Sivers egna kretsar

Första V-bandskonvertern med Sivers egna kretsar

På förra årets Mobile Word Congress var det smygpremiär för Sivers Imas konvertrar för E-bandet med egenutvecklade kiselgermaiumkretsar. Nästa vecka tar företaget klivet ned till V-bandet, även denna gång sker det i Barcelona.

Genom att minska antalet kretsar för en komplett sändare och mottagare går det att öka tillförlitligheten samtidigt som kostnaden och effektförbrukningen sjunker.

Detta var motiven som fick Sivers IMA att för fyra år sedan börja utveckla sändtagarkretsar i kiselgermanium till konvertrarna, som arbetar på de så kallade V- och E-banden, det vill säga 57 GHz till 86 GHz.

Planen var att ersätta komponenter från bland annat Chalmersavknoppningen Gotmic, amerikanska Hittite (idag ägt av Analog Devices) och UMS.

Sivers första egna kretsar var en kombinerad sändare och mottagare med en separat krets för effektförstärkaren. Steg två var att slå ihop dessa till en enda krets.

En komponent som inte ingår är lokaloscillatorn. Beroende på uteffekt så kan även effektförstärkaren vara en extern komponent.

Sivers kretsar tillverkas av tyska IHP och är specificerade för 10 Gbit/s. För att nå dit krävs 256 QAM och åtta band om  250 MHz vardera.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)