JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Cykelbaserat för jättekretsar

Lagom till årets konstruktionskonferens Dac (Design automation conference) kommer Quickturn med sin största lansering för året; en verifieringsmiljö som klarar kretsar med upp till 200 miljoner grindar.


Verktygsleverantören Quickturn presenterar Powersuite, ett hjälpmedel som trots namnet inte har med effekt att göra. Istället rör det sig om en miljö för funktionell verifiering av mycket stora kretskonstruktioner i fina kiselgeometrier.

- Verktyget klarar nästa generations kretsar med mellan fem miljoner och 200 miljoner grindar, säger Ran Avinun på Quickturn.

Powersuite knyter samman företagets cykelbaserade simulator Speedsim, emulatorsystemet Cobalt, kodanalysatorn Stylecheck samt funktioner för testbänkar och felsökning.

I Cobalt utnyttjas dock än så länge endast hårdvaruaccelereringen, stöd för emulering ska läggas till senare.



Delar på jobbet


Tanken är att snabba Cobalt ska tugga igenom mängder av cykler. När ett fel upptäcks kan konstruktören utforska det i Speedsim med traditionella simuleringsmetoder, medan Cobalt fortsätter med ytterligare tester. För att detta ska fungera måste integrationen mellan de båda verktygen vara mycket tight, och de använder därför samma källkod, databas, kompilator och miljö för felsökning.

- Vi garanterar att resultaten blir desamma i Speedsim och i Cobalt, säger Ran Avinun.

De allra största framtida konstruktionerna, med upp till 200 miljoner grindar, kan verifieras förutsatt att de innehåller flera exemplar av samma konstruktionsblock. De hanteras av Megasim, som är ett tillägg till Speedsim.

Powersuite stöder Verilog såväl som VHDL, och man kan ladda ner syntetiserbara testbänkar och processormodeller samt köra C-program i den cykelbaserade miljön.

Hjälpmedlet ska finnas tillgängligt i höst och kostar då 137 500 dollar. Cobalt ingår emellertid inte i priset.

Charlotta von Schultz





Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)