JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Tektronix köper tyskt optotestföretag

Testinstrumenttillverkaren Tektronix köper Profile Optische Systeme, ett tyskt företag med ett femtiotal anställda som specialiserat sig på mätning av optiska parametrar. Profile blir en enhet inom Tektronix optikverksamhet och det egna varumärket försvinner.
- Telekombranschen är förvisso inne i en svacka just nu, vårt orderläge har stabiliserats men någon vändning är det inte fråga om.

- Det kan dröja till 2004 innan det vänder, men när vi väl är där ska Tektronix ha en starkare ställning än vi hade innan svackan. Därför gör vi det här köpet nu, säger Jeff Dick som är ansvarig för den del av Tektronix som övertar Profile.

Profiles ursprungliga produkt är komponenter för att driva laserdioder och hålla dem stabila genom att reglera strömförsörjning och temperatur. Dessutom tillverkar man optiska signalgeneratorer samt instrument för att mäta polarisation av ljus. Överlappningen med Tektronix sortiment är enligt företagen obefintlig, men beslut om vilka produkter som ska behållas och vidareutvecklas är inte fattat ännu. Det enda som är klart är att de i så fall kommer att säljas under Tektronix namn.

Testutrustning för optiska nät är "ett nyckelområde för tillväxt" i Tektronix framtidsplaner, och det kan betyda fler företagsköp.

- Vi letar ständigt efter intressanta företag och produkter som kan komplettera vårt sortiment, säger Jeff Dick.

- Ett företagsköp kan ge oss kompetenta medarbetare, nya kundkontakter och nya produkter. I Profilefallet fick vi alla tre, vilket gör det till en väldigt bra affär.

Profile ägdes till 100 procent av grundaren Adelbert Bandemer. Han stannar kvar i företaget, liksom vd Fritz Tiede.

Lennart Pettersson

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)