JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Nätverk stödjer PCI express

Periferibussen PCI express, tidigare känd som 3GIO, börjar bli redo att kastas ut i verkligheten.
Standarden får stöd i ett nybildat nätverk för utvecklare, Intel developer network for PCI express. Nätverket har 30 medlemmar från starten, däribland Dell, Agilent, Broadcom, Mentor och NEC.

Standarden är spikad sedan juli och under andra halvåret 2003 kommer de första PCI-express-kretsarna att vara klara. FPGA-leverantören Xilinx kan redan idag stolt visa upp ett IP-block som implementerar PCI express i en kanal på 2,5 Gbit/s.

PCI express ska ersätta den tio år gamla standarden PCI som buss för periferikomponenter som kommunikationskort och lagringsmedia.

För pc och inbyggda system är PCI express okontroversiell. På serversidan finns en kontrovers. Kritikerna menar att PCI-X 2.0, som spikades samma dag som PCI express, kan hålla liv i PCI ett tag till. PCI-X 2.0 är kortkompatibel med PCI, medan PCI express bara är programvarukompatibel.

Bland de som vill vänta med PCI express finns Serverworks, den största tillverkaren av Intel-kretspaket. Men Intel har satt ner foten och säger att alla egna kretspaket från och med 2004 ska byggas i PCI express.

WWW: www.pci-sig.com

Jan Tångring

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)