JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Svenska Note köper skånska Xperi

Kontraktstillverkaren Note gör en kraftfull inbrytning på den skånska marknaden. - Det går inte att komma som stockholmare och tro att man kan sälja i Skåne. Vi måste ha en lokal företrädare, säger Notes styrelseordförande Sten Dybeck.
Skåne är en affärsmässigt dynamisk region, och Note har som mål att täcka alla viktiga regioner i Sverige. Lundaföretaget Xperi utvecklar och tillverkar elektronikbaserade produkter, främst inom områdena medicin, industrielektronik och kommunikationsteknik, och låg med andra ord bra till för uppköp både geografiskt och produktionsmässigt.

- Vi nyemitterar ett antal aktier, byter dem mot Xperi-aktier, och lägger en slant emellan.

Mer än så vill inte Sten Dybeck säga om de ekonomiska villkoren för affären. Roslagens Sparbank sitter på plats på presskonferensen där samgåendet mellan företagen presenteras, och bankens representant säger på direkt fråga att man sytt ihop en "finansiellt smaklig" lösning, och tycker att det hela är "positivt".

Klart är i alla fall att Xperi byter namn till Note Xperi, och blir ett dotterbolag i Note-koncernen.

Note har varit på jakt ett tag efter en samarbetspartner i Skåneregionen, och tittade på fem olika företag innan man bestämde sig för Xperi.

- Vi fortsätter att leta. Vi har flera uppköp på gång, både i och utanför Sverige, säger Sten Dybeck.

- Elektronikbranschen är på väg ut ur en turbulent period. Den upphör vid årsskiftet, eller möjligen vid halvårsskiftet 2003, och då kommer det att finnas kvar ett antal stora, stabila företag.

Torun Bager

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)