JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Mikromekanikkonferens till Göteborg

Den internationella mikromekanikkonferensen Coms arrangeras nästa år i Göteborg, i samband med mässan Komponent 2003. Konferensen fokuserar på konsten att få ut mikromekaniska produkter på marknaden.
Den svenska elektronikmässan Komponent Elektronikproduktion, som äger rum i Göteborg 1-5 september nästa år, har begåvats med ett högklassigt dragplåster i form av konferensen Coms, som arrangeras samtidigt.

- Vi är mycket glada för förtroendet att få arrangera Coms i Göteborg. Vi hade hård konkurrens av Grenoble och Amsterdam, men vårt förslag var mer genomtänkt och den skandinaviska marknaden upplevs som intressant av många aktörer i detta fält, säger Bill Brox, chef för forskningsinstitutet Imego som står som arrangör tillsammans med Chalmers mikroelektronikcentrum MC2.

- Förhoppningsvis bidrar det även till intresset för Komponentmässan.

Coms, Commersialization of Micro and Nano Systems, är en konferens i gränslandet mellan teknik och entreprenörskap. Förutom att diskutera vetenskapliga och industriella framsteg inom mems-teknik (mikromekanik) får både stora och små företag här chansen att möta riskkapitalister och potentiella investerare.

- Vi hoppas på runt 500 deltagare, varav drygt hälften vd:ar, utvecklingschefer och forskningschefer, 20-30 procent akademiker och 10-20 procent riskkapitalister, säger Bill Brox.

Till konferensen hör en minimässa, och där hoppas Bill Brox på ett hundratal utställare. Huruvida denna minimässa även ska vara öppen för besökarna på Komponent är ännu inte avgjort. Troligen kommer dock några av talarna på Coms att delta i seminarier och paneldebatter på Komponentmässan.

Coms arrangeras årligen av organisationen Mancef, vartannat år i Europa och vartannat i USA. Nyligen gick årets upplaga av stapeln i staden Ypsilanti, som trots det finskklingande namnet ligger i Michigan, utanför Detroit. Dit kom cirka 350 personer, och Bill Brox beskriver intresset bland dessa för Göteborgskonferensen som "överväldigande".

Adam Edström

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)