JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Växel på en krets ger billigare IP-telefoni

Amerikanska Mindspeed har en ny serie kontorstelefonväxlar på en krets, som går under namnet Chagall. De finns i modeller för 16, 32 och 64 telefonlinjer, vilket räcker till upp till 512 telefoner.
Kretsen har en 250 MHz Arm-processor i hjärtat, och hanterar traditionella telefonlinjer enligt de flesta codec-protokoll. Men huvudsyftet med kretsen är IP-telefoni.

Det knepigaste i konstruktionen är enligt Stewart Gebbie, Europachef för Mindspeed, att få bra talkvalitet över IP-telefoni.

- Bra talkvalitet innebär i det här fallet att du inte ska höra att det är IP-telefoni. Det kräver att man stämmer ekodämpning och kodning efter olika språks olika harmonier. I slutänden handlar det om en subjektiv upplevelse, och därför har vi som enda halvledartillverkare ett tallaboratorium i Sofia.

Mindspeed har tidigare släppt en enkretslösning för telefonväxlar modell större, kallad Miro, med 300 telefonlinjer. Chagall utmärker sig med ett pris på 140 dollar per krets och en effektåtgång under två watt.

Mindspeed är ett dotterbolag till Connexant, som härstammar ur den legendariska modemtillverkaren Rockwell. Connexant sysslar med konsumentprodukterna medan Mindspeed ägnar sig åt företagslösningar, vilket bland annat innebär elektronik för faxar och telefonväxlar.

Elias Nordling

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)