JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
Den indiska konsultfirman Silicon Interfaces erbjuder avancerad elektronikkonstruktion för 100 kronor per timme. I oktober kommer de till Sverige för att träffa potentiella kunder.
Det är inte bara produktion som kan göras till en låg timpenning i fjärran östern. Även konstruktionsjobb kan läggas ut. Och ska man tro Manoj Singh på den indiska konstruktionskonsulten Silicon Interfaces så går det att spara stora pengar.

- Utveckling i Indien kostar inte mer än 15 dollar per mantimme. Att hyra in 40 VLSI-konstruktörer kostar inte mer än 100 000 dollar per månad, skriver han i en inbjudan som nyligen gått ut per e-post till ett antal potentiella kunder i Sverige.

Silicon Interfaces satsning på den svenska marknaden är klart seriös. Den 3-7 oktober kommer en delegation hit från företaget, och till dess vill man förstås ha så många möten som möjligt inbokade.

Kompetensen är högklassig, att döma av inbjudan och företagets webbsida. Här finns erfarenhet från FPGA- och asicutveckling, system på kisel och inbyggda system, för fast och mobil kommunikation.

Silicon Interfaces har 12 år på nacken, och har kunder i Kalifornien, Japan och Europa. Konstruktörerna behärskar System Verilog, System C, Verilog och VHDL. Analogt och rf klarar man också, liksom programvaruutveckling. Och man jobbar med verktyg från bland annat Cadence, Synopsys, Mentor, Altera, Xilinx och Artisan – allt enligt den utskickade inbjudan.

Företaget har även utvecklat sin egen portfölj med IP-block för integration i system på kisel. Bland blocken märks Bluetooth-basband, Gigabit Ethernet MAC, USB och PCI Express. Manoj Singh påpekar att blocken är väl beprövade i såväl FPGA- som asicprojekt.

I första hand erbjuder Silicon Interfaces ”moduler” om 40 bredbandsuppkopplade konstruktörer baserade i Indien. Men arbetet kan förstås även utföras hos kunden, och man säger sig också vara villig att diskutera uppdrag som kräver färre inblandade. Att indiska konstruktörer talar engelska är förstås ytterligare en fördel.

- Varför inte utvärdera möjligheterna? När allt kommer omkring kanske dina konkurrenter redan gör det, konstaterar Manoj Singh.

MER LÄSNING:
 
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)