JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
År 2007 ska brasiliens första halvledarfabrik stå klar. Landet försöker etablera en halvledarindustri genom att grunda en teknikpark och ge statliga bidrag till designhus.
Fyra kvadratkilometer i Minas Gerais i Brasilien ska avsättas till en teknikpark. Där ska det Brasilianska företaget Companhia Brasileira de Semiconductores (CBS) bygga en fabrik som ska tas i bruk under 2007. Den ska tillverka analoga komponenter och halvledare. Processtöd ska finnas för bland annat högspännings-CMOS, bipolär teknik och BiCMOS.

— En brasiliansk halvledarindustri kan bli ett verkligt alternativ till koncentrationen av tillverkning i Asien, säger Wolfgang Sauer, en av CBS grundare.

Teknikparken i Minas Gerais är öppen för utländska etableringar. I ett projekt som heter Eldorado ska Brasilien ge bidrag till öppnandet av designhus.

Bland annat Motorola bedriver idag forskning och utveckling i Brasilien. Här finns också tillverkning av mobiltelefoner och konsumentelektronik i bland annat Flextronics regi.

Brasliens elektronikindustri omsatte 260 miljarder kronor år 2004. Siffran beräknas öka med 17 procent i år, enligt den brasilianska elektronikindustriföreningen Abinee. Omsättningen för komponentförsäljning var 28 miljarder år 2004.

Den sydamerikanska mässan Electronic Americas i Sao Paolo i Brasilien i april, lockade i år 49 000 besökare till drygt tusen utställare från 34 länder.

MER LÄSNING:
 
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)