JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
torsdag 23 januari 2020 VECKA 04
(UPPDATERAD) En ny programkomponent kallad Element ska göra det enklare att komma åt funktionerna i Eneas programvara för distribuerade system.
Enea startar en global lansering av den nya programkomponenten Element. Den är en så kallad mellanvara som används för att sy ihop kundens egna tillämpningsprogram med Eneas programkomponenter.

– Element blir en ny hörnsten i Eneas produkterbjudande, vid sidan av realtidsoperativsystemet OSE och databasmjukvaran Polyhedra, skriver Enea i ett pressmeddelande.

Tidigare har var och en av Eneas kunder varit tvungna att skriva sin egen mellanvara. Element lyfter abstraktionsnivån på gränssnittet till Eneas produkter och gör det betydligt enklare att komma åt funktionerna.

Eneas programkomponenter används för att konstruera inbyggda system som körs distribuerat — i parallella operativsystem och hårdvaror. I lösningarna ingår funktioner som att övervaka det distribuerade systemet, att sköta kommunikationen mellan dess delar och att göra det skalbart, redundant, robust och driftservicevänligt.

Enea räknar sig som ensamt med attt kunna erbjuda robusta lösningar av detta slag för distribuerade system som körs både på DSP:er, 32-bitars CPU:er och nätverksprocessorer. Kunder finns, och söks, bland annat inom drifts- och säkerhetskritiska områden som telekom, fordon, processtyrning och medicin.

Enea fick tag på Element genom att köpa USA-företaget Équipe. Element stödjer OSE idag och kommer att stödja Linux under Q1 2006.
MER LÄSNING:
 
Branschens egen tidning
För dig i branschen kostar det inget att prenumerera på vårt snygga pappers­magasin.

Klicka här!
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)