JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
Det blev Malmö Mönsterkort som förvärvade konkursade kollegan RPC i Malmö. Köpet fördubblar företagets produktionskapacitet.
– De är snarlika oss, vi har varit kollegor i branschen men de har satsat på ett annat sätt och investerat mer i nya maskiner, säger Håkan Magnusson som är marknadschef på Malmö Mönsterkort.

– Vi har kört i en lugnare takt och sitter inte med några lån. Vi har köpt begagnade maskiner och kör med handel (trading) när det inte lönar sig att producera i huset.

Köpet av RPC innebär att Malmö Mönsterkort i ett slag fördubblar den egna kapaciteten.

– RPC har i stora drag samma processer som vi, det som skiljer är att de satsat lite mer på spjutspetsteknik, säger Håkan Magnusson.

Idag drivs verksamheten i RPCs lokaler med sju anställda vilket är en halvering jämfört med tidigare. All administration och försäljning sköts gemensamt för de båda bolagen av Malmö Mönsterkort.

Precis som de övriga kvarvarande svenska mönsterkorttillverkarna har Malmö Mönsterkort specialiserar sig på prototyper och kortare serier. För större volymer kan man köra igång produktionen i den egna fabriken innan leveranserna från de kinesiska samarbetspartnerna kommit igång.

– Fördelen är att vi snabbt kan dra igång produktion i vår egen fabrik om det blir strul med leveranserna från Kina.

Exakt hur stora serierna ska vara för att det ska löna sig att tillverka i Kina är svårt att säga.

– Det beror på antalet lager och komplexitet. Det finns de som tillverkar även prototypkort i Kina men våra kunder uppskattar närheten och snabbheten, säger Håkan Magnusson.

Företagets kunder finns företrädesvis i södra och västra Sverige. I motsats till många andra mönsterkortstillverkare har Malmö Mönsterkort haft en stabil omsättning på cirka 22 miljoner de senaste fyra åren och dessutom gått med vinst.

– Vi har haft bra fart och inte så stor andel på telekom.

MER LÄSNING:
 
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)