JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise

IM-föreningens sektion för test- och mätföretag har utsett Bengt Carlsson till ny ordförande. Han tar därmed även plats i IM-föreningens styrelse. Bengt jobbar till vardags på Acterna Nordic.

Bengt Carlsson efterträder Ronny Skiöld som svingat avdelningens ordförandeklubba sedan 1999. Skiftet var planerat sedan något år tillbaka, och någon större skillnad kommer varken medlemmarna eller kunderna att märka i brådrasket.

- På sektionsnivå fortsätter vi driva samma frågor som tidigare, det vill säga kundundersökningar och statistik, säger han

Som styrelsemedlem i IM-föreningen vill han göra större förändringar.

- Det är dags att se över hela IM:s affärsplan. Vi kallar oss ”branschen”, men man kan fråga sig vad branschen egentligen är idag, när 80 procent av utställarna på senaste mässan inte är med i IM-föreningen.

Han har överlag starka åsikter när det gäller mässor.

- Mässorna måste locka fler besökare. Frågan är om det går - Elektronik/EP har tappat identiteten och Electronix i Göteborg kör sitt race.

På identitetsfronten borde han veta hur svårt det kan vara – bolaget Acterna där han till vardags är nordisk vd är resultatet av en fusion mellan Wavetek och Wandel & Golterman, och Acterna har nyligen köpts upp av det amerikanska optobolaget JDS Uniphase där man ska utgöra test- och mätdivisionen.

MER LÄSNING:
 
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)