JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
Image
Snyggast just nu?

Det ska tydligen vara en designad mobil denna vecka. Igår visade Bang & Olufsen upp den fräcka mobil man designat för Samsung. Och idag lanserar Sony Ericsson en "modetelefon för de stilmedvetna".
Sedan början av 2004 har danska Bang & Olufsen, känd för ultradesignad hemelektronik, samarbetat med Koreas snabbväxande mobiltillverkare Samsung. Igår avtäcktes resultatet, en minimalistisk stilren svart mobil kallad Serene, med omisskännliga B&O-drag.

Telefonen är vikbar, okonventionellt nog med skärmen i den undre halvan och tangenterna i den övre. Siffertangenterna sitter cirkulärt runt en pekring som styrs med tummen. Mitt i pekringen sitter högtalaren.

B&O har medvetet hållit ner mängden funktioner för att på så sätt minimera antalet menyer och därmed göra telefonen så intuitiv och lättanvänd som möjligt.

Försäljningsstart blir lagom till jul. Listpriset ligger på 1100 Euro, ungefär 10 000 kronor.
Image
Att Sony Ericsson samtidigt lanserar en mobil som också ska marknadsföras med argument som mode och stil är en händelse som ser ut som en tanke. Z520i har utbytbara skal, ljuseffekter i olika färger och levereras med det "Sex and the City-influerade spelet New York Nights".

Sony Ericsson har dock inte gjort något avkall på funktionsmängden - tvärtom. Här finns VGA-kamera med 4x zoom, MMS, 3D-spel och alla upptänkliga ljudformat så att valfri nedladdad låt kan användas som ringsignal. Stereoheadset medföljer, och mobilen ska finnas i handeln denna månad.

Såväl Z520 i som Samsungs Serene lär konkurrera med Nokias lyxmobil 8800 — i rostfritt stål och kullager från Porsche — som lanserades i våras.


MER LÄSNING:
 
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)