JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
söndag 26 januari 2020 VECKA 04
Ericsson Mobile Platforms  WCDMA-teknik finns nu i över 10 miljoner 3G-mobiltelefoner. Sedan introduktionen i maj 2004 har olika tillverkare lanserat 23 mobilmodeller med Ericssons plattformar. EMP är en bidragande orsak till hela Ericssonkoncernens framgångar.
Förra året hade Ericssons teknik en marknadsandel kring 30 procent på 3G-marknaden.  Hur marknadsandelarna faller ut i år är för tidigt att säga. Men siffran 10 miljoner kan sättas i relation till att det totalt numera finns över två miljarder mobilabonnenter i världen.

Tillväxten på mobilmarknaden gynnar förstås Ericsson som idag levererade en stark kvartalsrapport. Försäljningen under tredje kvartalet uppgick till 36,2 miljarder kronor, en ökning med 4,4 miljarder jämfört med samma period förra året.  Vinsten ökade med 1 miljard till 5,3 miljarder. Analytikerna hade räknat med aningen högre vinst, och de blev inte heller lyckliga av att koncernchefen Carl-Henric Svanberg pratade om "måttlig tillväxt" på vissa marknader, som västeuropa. Att försäljningen i Kina faktiskt minskade under kvartalet är inte heller något styrketecken, men det kompenseras av framgångar i USA där försäljningen ökade med 35 procent under kvartalet.

För de viktiga mobilsystemen spådde Svanberg enbart en måttlig tillväxt för 2006. Marknader för tjänsteverksamheten kommer att ha större tillväxt. Där har Ericsson redan haft bra framgångar, men marginalerna är lägre där än på systemsidan.

Två områden minskar för Ericsson - försvarssystem och kraftmoduler.


MER LÄSNING:
 
Branschens egen tidning
För dig i branschen kostar det inget att prenumerera på vårt snygga pappers­magasin.

Klicka här!
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)