JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
Uppstartsföretaget Aureola har vunnit den nationella tävlingen Miljöinnovation 2005 för sina insatser inom energi- och materialbesparing. Företagets teknik bygger på en kombination av elektronik och materialteknik.
Image
 Anna Borgström

Image
 Roderick Barrett

Aureola Swedish Engineering, ett företag i KTHs avknoppningskuvös Sting, Stockholm Innovation and Growth, har fått priset Miljöinnovation 2005. Företaget har utvecklat en egen teknik för att föra bort värme från föremål. Man är förtegen om detaljerna, men tekniken går ut på att eliminera det laminära luftlagret närmast objektet som ska kylas, vilket ökar värmebortförseln omkring tio gånger.

Företaget säger också att tekniken saknar rörliga delar vilket gör den tyst och platssnål. Jämfört med en fläkt så påstås den kyla mycket jämnare och är därtill betydligt billigare.

Bakom Aureola står Anna Borgström och Roderick Barrett som grundade företaget 2004. Företaget har ännu ingen färdig produkt för massmarknaden, utan utvecklar prototyper i samarbete med ett begränsat antal kunder och leverantörer.

Aureola verkar gilla företagstävlingar, och det går ofta bra för företaget när det ställer upp. Tidigare har företaget en rad priser från Venture Cup, Innovation Cup, Skapa-stipendiet och Agne Johanssons stipendium.
MER LÄSNING:
 
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)