JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
onsdag 8 april 2020 VECKA 15
ImageSamsung Electronics har utvecklat världens största plastskärm i TFT/LCD-teknik. Den har tillräckligt hög upplösning för att klara digital-TV. Den nya skärmen för särskilt mobila lösningar är dubbelt så stor som den femtumsskärm företaget lanserade i januari i år.
Samsungs sju tum stora skärm i TFT-LCD-teknik har en upplösning på 640 x 480 punkter och klarar därmed digitalteve. Den använder ett genomskinligt plastunderlag som är tunnare, lättare och håller längre än de LCD-glaspaneler som används idag.

Optimerade för mobila lösningar, för både telefoner och datorer, ska definitivt inte dessa plattskärmar brytas när de böjs. Fullfärgspanelen behåller till och med tjockleken när den böjs, skriver Samsung i ett pressmeddelande.

Detta att minimera deformationen i materialet vid böjning, men också distorsionen av bilden, har man klarat genom att para ihop två extremt tunna paneler. Därmed ökar också friheten vid designen av kommersiella högupplösta skärmar i fullfärg.

Med den nya skärmen har Samsung löst problemet med värmekänslighet hos plastsubstraten, med en teknik för tillverkningen av skärmens amorfa tunnfilmstransistorer, färgfilter och flytande kristaller vid temperaturer som är mycket lägre än vid än för standardtekniken för amorft (ickekristallint) kisel.
MER LÄSNING:
 
Här får du våra nyheter gratis
• Tidningen, i brevlådan (länk).

• Dagligt nyhetsbrev (länk).

245
elektronik­konsulter

Registrera ditt företag nu!
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)