JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
lördag 18 januari 2020 VECKA 03
Cambridgeföretaget Plastic Logic har i en tredje finansieringsrunda dragit in ytterligare 24 miljoner dollar för att kommersialiser sina böjbara aktiva matrisskärmar av plast.

Med bland de nya finansiärerna finns BASF Venture Capital, Intel Capital, Morningside Technology Ventures och Quest for Growth.


Image
Plastic Logic utvecklar tryckta elektronikkretsar i plast, med lösningsprocesser och direktskrivningstekniker, för att få hög upplösning och bra mönstring på underlag som deformeras. Transistorer och andra komponenter görs av bland annat polymerer.


Nu säger företaget att man gjort stora framsteg i att förfina tillverkningsprocessen, inklusive utvecklingen av en 350 gånger 350 millimeters prototyplina som byggts på befintlig tillverkningsutrustning.


- Vi är glada för att ha nått denna milstolpe och att vi fått detta stöd från både gamla och nya aktieägare, företagets chef Stuart Evans i ett uttalande.


Enligt honom ser en del av företagen detta som en strategisk investering, kanske särskilt Morningside med sin kunskap om Kinas teknologi- och mediasektorer.


Tekniken tillåter tryck på tunna, böjbara plassubstrat med en process som är skalbar för stora ytor, höga volymer och låga kostnader. Möjliga tillämpningar kan vara att ersätta tryckta tidningar med sådana här skärmar som man kan ladda ner dagens nyheter till, eller mobila skärmar för konsumentelektronik.


- Vi investeradde i Plastic Logic för att vi ser enorma möjligheter för böjbar eletronik, särskilt i mobila tillämpningar som kräver tunna, robusta, böjbara skärmar. Vi tror Inte Capital kan vara ett stöd på vägen mot produktion och i introduktionen av kommersiella partners, säger William Kilmer, Intel Capital's Västeuropachef, i ett pressmeddelande.


Det mesta av de nya pengarna ska användas för att flytta produkter från prototyplinan till produktionsstatus. Redan levererar man A5-skärmar av SVGA-typ till ledande kunder, så kallat e-papper.

MER LÄSNING:
 
Branschens egen tidning
För dig i branschen kostar det inget att prenumerera på vårt snygga pappers­magasin.

Klicka här!
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)