JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
fredag 24 januari 2020 VECKA 04
Institutionen för tillämpad fysik och elektronik på Umeå universitet får drygt 3,6 miljoner kronor av EU:s generaldirektorat för utbildning och kultur.
–    Det är väldigt roligt att vår ansökan beviljats. Det är första gången som Umeå universitet har utsetts till både anslagsmottagare och koordinator av ett av EU:s Tempusprojekt, säger Adi Anani, universitetslektor vid institutionen för tillämpad fysik och elektronik och koordinator för projektet.

Tempusprogrammet ger universitet inom EU en möjlighet att samarbeta kring utbildningsfrågor men också utveckla den högre utbildningen tillsammans med universitet på Västra Balkan, i Östeuropa, Centralasien och universitet i länder runt Medelhavet. Tempus grundades 1990 direkt efter Berlinmurens fall.

ICT Learning Pentagram, ICT-LEAP, heter projektet som nu leds av Adi Anani. Projektet ska etablera ett nätverk inom e-utbildning mellan de deltagande länderna. Bland annat ska man erbjuda teknikträning och ett nätverk av elektroniska lärandecentra.
 
Förutom Umeå universitet ingår Dortmund universitet i Tyskland, två palestinska och ett jordanskt partneruniversitet i projektet. Två universitetsrektorer är direkt engagerade i projektet.

–    Projektet ger våra partneruniversitet i MEDA-länderna tillgång till globala utbildningsmöjligheter. Projektet förväntas också expandera till andra regioner, säger Adi Anani.

MEDA-länderna består bland annat av Algeriet, Egypten, Jordanien, Libanon, Marocko, Palestinska myndigheten, Syrien och Tunisien.

MER LÄSNING:
 
Branschens egen tidning
För dig i branschen kostar det inget att prenumerera på vårt snygga pappers­magasin.

Klicka här!
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)