JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Ingen standard för UWB
Efter tre års bittra strider har parterna i IEEE:s stadardiseringsgrupp för UWB till sist beslutat sig för att låta marknaden bestämma vilken av de två rivaliserande lösningarna som är bäst.
UWB är avsedd för snabb kommunikation upp till 480 Mbit/s på korta avstånd, till exempel för att flytta multimediafiler i vardagsrummet. Redan tidigt i standardiseringsarbetet bildades två läger med Freescale i den ena ringhörnan och Intel, Staccato, Wisair, Aleron och en rad andra företag i den andra.

Freescale förordade en modulationsmetod baserad på direktsekvens medan de andra företagen förespråkade en modulationsmetod baserad på flerbandig OFDM. Det har förekommit flera medlingsförsök men ingen av grupperingarna har lyckat nå upp i 75 procents majoritet, vilket krävs för att en standard ska kunna antas.

Vid mötet i tisdags på Hawaii lyckades man till sist enas, rapporterar EE Times nätupplaga.

Men inte om en standard utan om att upplösa standardiseringsgruppen och låta konsumenterna fälla avgörandet. Båda lägren visade upp produkter på Consumer Electronics Show i Las Vegas i början på januari så avgörandet kan komma snart.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)