JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Bra tillväxt för June Elektronik
Kontraktstillverkaren June Elektronik i Jönköping kan blicka tillbaka på ett bra 2006. Omsättningen ökade med 70 procent till drygt 24 miljoner, antalet anställda ökade från 11 till 17 personer och maskinparken har uppgraderats.
Ökningen beror dels på att June Elektroniks befintliga kunder utvecklats positivt under 2006, dels på flera nya kunduppdrag. På två år har företaget omsättning mer än fördubblats. Och ska man tro företagets vd Peter Marklund är expansionen lönsam. Hur stor vinsten blir vill han dock inte avslöja, men att den blir bättre än för 2005, då den landade på 714 000 kronor, är han säker på.

Den enskilt viktigaste orsaken till den positiva utvecklingen är att en av företagets kunder, Sensys Traffic, har gjort flera viktiga genombrott för sina produkter på marknaden för trafikinformatik de senaste åren. Ytterligare en orsak till framgången är samarbetet med Lövånger Elektronik.

– Vi har olika upptagningsområden och konkurrerar därför inte med varandra. Istället gör vi gemensamma kundbesök, gemensamma upphandlingar, tipsar varandra och hjälper varandra när vi har ledig kapacitet, säger Peter Marklund som tidigare var produktionschef på Lövånger.

Under fjolåret uppgraderades maskinparken med en Europlacer ytmonteringsmaskin och en selektivlödmaskin med kvävgasgenerator.

Peter Marklund är försiktigt optimistisk om 2007.

– Jag tror det blir bra. Vi kanske kan växa lite mer men inte lika mycket som i fjol.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)