JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. EBV-Landgren till 5A
ImageSkånska komponentdistributören 5A Nordic anställer Anders Landgren, tidigare vd för EBV i Sverige. Därmed har företaget totalt elva anställda i Vellinge och Göteborg.
I april hoppade Anders Landgren oväntat av som vd för EBV i Sverige. Det var han själv som drog igång EBV här i landet för elva år sedan, men nu är det alltså dags för Anders Landgren att återigen ta plats i ett mindre företag. Tidigare har han bland annat jobbat för Gylling, nordisk Elektronik och Berendsen.

– Ja, det lilla företaget lockar. I ett litet företag finns det mycket mer dynamik, det är lättare påverka och styra verksamheten, säger Anders Landgren.

Han vill inte kommentera varför han slutade på EBV tidigare i år, men klart är att Anders Landgren tror på den lilla nischade komponentdistributörens framtid.

– Man kan dra paralleller med kontraktstillverkare som exempelvis Flextronics och Solectron som gick ut bryskt för åtta år sedan och sa att om fem år finns inga andra kvar i Sverige, men så blev det inte. Detsamma gäller inom komponentdistribution, säger han.

Nischdistributören 5A har gått från noll till 55 miljoner kronor i omsättning på nio år. Den kraftiga tillväxten har gjort att företaget hela tiden är öppet för att nyanställa. Samtidigt är det inget självändamål att bli jättestort. Istället handlar det om att hitta rätt person, som bidrar till verksamheten. Anders Landgren är inte oväntat en sådan.

– Jag kommer att jobba med leverantörsutveckling och ha ett antal kunder. Jag kommer även att jobba med några nya, potentiella kunder. Jag har ett stort kontaktnät som jag kan dra nytta av, säger Anders Landgren.

5A:s framgångsrecept är att idka ”gammeldags teknisk försäljning”. Med andra ord handlar det om att kunna sina produkter och lösa tekniska problem åt kunderna, men också kundernas kunder.

Företaget är privatägt och kutym är att nyckelpersoner  med tiden blir delägare i firman.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)