JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
Ett sensorchips i en hjärtkateter, ett 3G-övervakningssystem, en digital telemetrisändare och en medicinsk kommunikationsbox - det är fyra projekt som fått en halv miljon kronor vardera från Acreos program Insict.
Med projektet Insict vill forskningsinstitutet Acreo stötta utvecklingsprojekt i små och medelstora företag i branscher som normalt räknas utanför IT- och telekomsektorn men som ändå kan ha nytta av sådan teknik. Tanken är att öka funktionaliteten hos produkterna och tjänsterna från dessa företag så att de kan öka sin konkurrenskraft till fromma för hela samhället.

I den andra ansökningsomgången fick fyra företag en halv miljon kronor vardera i stöd. HLB Catheter i Huddinge fick pengar för att montera en sensorkrets i en hjärtkateter. Waterjet i Ronneby ska ta fram ett webbaserat övervakningssystem för 3G-nätet. Syncore i Linköping ska utveckla en digital telemetrisändare. Och Zafena i Borensberg ska ta fram en kommunikationsbox för automatisk överföring av laboratoriesvar.

Acreo stöttar 5-10 projekt om året under tre år, främst inom områdena fordonsindustri, bioteknik, gruv- och stålindustri, skogs- och träindustri samt rymd- och flygindustri. Nästa ansökningstillfälle stänger den 31 oktober. Pengarna kommer från statliga innovationsverket Vinnova.
MER LÄSNING:
 
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)