JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Sony Ericsson börjar med Windowsmobiler
HTC TyTN
HTC TyTN
Efter att ha utvärderat ett antal möjliga leverantörer har Sony Ericsson nu fastnat för taiwanesiska High Tech Computer, HTC. Företaget ska leverera en miljon avancerade mobiltelefoner med Microsofts operativsystem under nästa år uppger nyhetsbrevet EMSnow.
Sony Ericsson, som är delägare i Symbian, har hittills använt Symbian OS som operativsystem i sina affärsmobiler som lanserats under åren. Det gäller bland annat modellerna P800, P900, P910 och den senaste P1i.

Om EMSnows källa har rätt räcker detta inte för att tillfredställa marknaden och under andra halvan av nästa år ska det komma en helt ny modell som utvecklats och tillverkats av HTC men som ska säljas under Sony Ericsson varumärke.

HTC grundades så sent som 1997 och har specialiserat sig på avancerade mobiler och handdatorer med Windows CE som operativsystem. Företaget tillverkar runt tio miljoner enheter per år som säljs över hela världen under eget namn men också under olika kunders namn.

I Sverige kan man köpa mobilerna hos de stora operatörerna liksom hos kedjor som Teknikmagasinet och Netonnet.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)