JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Packetfront ger tyskar fiber till farstun
Bredbandsföretaget Packetfront har fått sin genombrottsorder i Tyskland. Företaget ska se till att alla 55 000 invånare i den tyska staden Schwerte får fiber till hemmet inom fem år.
När energi- och kommunikationsbolaget Stadtwerke Schwerte planerar att bygga ett av Tysklands första fiberbaserade stadsnät är det svenska Packetfront som får äran att ro bygget i hamn.

– Detta är en strategiskt mycket viktig affär för oss. Det är vår första affär i Tyskland, vilket innebär att en mycket stor marknad öppnas för oss, säger Martin Thunman, vd för Packetfront, i ett pressmeddelande.

Det är Packetfronts styr- och provisioneringssystem som attraherar det tyska energibolaget. Automatisk provisionering gör att slutanvändarna själva kan koppla in och stänga av olika tjänster vid behov som Internet, IP-telefoni och IP-tv utan att behöva vänta på en installatör.

Till en början kommer cirka 1 600 hushåll i regionen Westhofen att ansluts, men planen är att alla 55 000 invånare i staden Schwertes ska anslutas inom fem år. Det motsvarar 28 000 hushåll. Schwerte ligger strax utanför Dortmund i Tyskland.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)