JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Note och Gateline i partnerskap

Kontraktstillverkaren Note ska framöver hålla sig till verktyg från Cadence för sin kretskortskonstruktion och från Omnify för sin komponentdatabas. Allt levereras av distributören Gateline, som i sin tur kan erbjuda sina kunder helhetspaket med verktyg, databas och produktion.
Gateline och Note har skrivit ett ingående samarbetsavtal där Note standardiserar sin verksamhet på verktyg från Gatelines huvudmän Cadence och Omnify, samtidigt som Gateline säljer paketlösningar med konstruktionsverktyg, databas och produktionstjänster.

- Vi har länge sett ett ökat behov från våra kunder att få helhetslösningar. Nu erbjuds våra kunder det, med produktion från en ledande aktör, säger Gatelines vd Hans Lundberg i ett pressmeddelande.

På databassidan gäller samarbetet komponentdatabasen Notefied, som nu använder ett så kallat Eplm-system från Omnify för att hantera alla data om komponenterna.  Komponenter i Notefied kan direkt användas av konstruktörer som kör Cacenceverktygen Orcad Capture CIS och Allegro Design Entry CIS. För mer avancerad kretskortskonstruktionen används Cadence Allegro, som klarar komplexa mönsterkort inklusive signalintegritetsanalys.

- Vi samarbetar med Gateline för att kunna erbjuda kompetens, elektroniska lösningar och ett mer time-to-market-inriktat fokus, säger Anders G Johansen, försäljningschef på Note Components, i pressmeddelandet.


Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)