JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Effnet får in en fot i USA-försvaret
IP-specialisten Effnet har sålt en licens av sitt kompressionsverktyg till det amerikanska försvaret. Det är första gången företaget lyckats sälja något till denna kund.
Effnet i Luleå, som gör programvara för att öka effektivteten på IP-trafik i data nät, har lyckats sälja en testlicens för sin så kallade Header Compression-teknik till det amerikanska försvaret, och hoppas nu på mer order därifrån.

- Det är en lång och tuff process innan man blir kvalificerad som leverantör till det amerikanska försvaret. Vi tror att ordern kan få stor betydelse för vår fortsatta inbrytning i den amerikanska försvarsindustrin, säger Effnets vd Hans Runesten i ett pressmeddelande.

Ordet Header i Header Compression syftar på den del av ett IP-meddelande som enbart innehåller information om vart och hur meddelandet ska skickas, alltså allt utom den informationen som ingår i meddelandet, den så kallade nyttolasten (Payload). Informationen i Header-delen är ofta densamma från paket till paket, och kan därför i många fall reduceras. Effnets program komprimerar informationen i det som inte är nyttolast med mer än 90 procent, vilket minskar belastningen på näten.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)