JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Det blir den österrikiska halvledartillverkaren Austria Microsystems som får äran att tillverka svenska Fingerprint Cards tredje generations sensorkretsar.
Sensorkretsen, kallad FPC1011C, är en blandat analog-digital asic som ska produceras i 0,35 um CMOS-teknik. Sensorn ger tredimensionella bilder av fingeravtryck med 256 gråskalor i varje bildpunkt. Fingerprint Cards har utvecklat en egen algoritm för bildpunktsförstärkning döpt till HSPA, vilket i detta sammanhang ska uttydas Highly Sensitive Pixel Amplification, som ger högt signal-brusförhållande.

Ett av Fingerprint Cards grundläggande patent går ut på möjligheten att läsa av, lagra och jämföra fingeravtryck utan hjälp av någon extern pc. Tack vare den grundtekniken och de nya bildbehandlingsinnovationerna blir den nya sensorn den mest robusta i sitt slag på marknaden, och också den med bäst bildkvalitet, skriver Austira Microsystems i ett pressmeddelande.

God förmåga till verifiering och industrialisering, snabb upprampning till volym, hög kvalitet och korta ledtider var anledningen till att Fingerprint valde det österrikiska företaget, enligt Peter Svensson, teknisk chef på Fingerprint Cards.
MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus