JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
Ett system som optimerar lastning av malm i LKABs gruvor - det är Nordens bästa RFID-installation. Det menar åtminstone föreningen RFID Nordic, som igår gav sitt årliga pris Guldtaggen till LKAB som belöning för installationen.
Bland elva nominerade företag (se artikel) blev det gruvjätten LKAB som vid en prisceremoni i Kista Science Tower igår tog hem branschpriset Guldtaggen för bästa RFID-installation i Norden. Konkurrensen om priset har aldrig varit så hård som i år.

Systemet som tog priset är byggt för att effektivisera malmbrytningen i företagets gruvor. Det ger maskinförarna i gruvgångarna automatiskt besked när de ska sluta lasta järnmalm efter varje sprängning, allt för att optimera lastmängderna.

I gruvgångarna finns RFID-läsare som i hög fart läser av lastmaskinernas position. Skopan på lastmaskinerna vägs, och vikten rapporteras till en dator i lastmaskinen som kommunicerar med RFID-läsarna. Via wlan kommunicerar lastmaskinsdatorn även med ett uppföljningssystem.

LKAB har utvecklat systemet tillsammans med konsulten Softcenter, som därför belönades med branschens konsultpris, den så kallade Minitaggen. Jonny Siikavaara från Softcenter fick ta emot båda priserna vid ceremonin.

Såväl Guldtaggen som Minitaggen är instiftade av branschföreningen RFID Nordic, och delas årligen ut till bästa RFID-installation respektive bästa genomförande av RFID-projekt.
MER LÄSNING:
 
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)