JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
Ericsson Mobile Platforms i Lund lanserar sin andra plattform på samma vecka - en HSPA-krets som stöder alla öppna operativsystem på marknaden. Kretsen bygger på Omap-processorn från Texas Instruments.
Häromdagen lanserade Ericsson sin mest avancerade multimedieplattform hittills, kallad U500, avsedd för mobiltelefoner med högsta krav på video, bild och ljud, se artikel (länk). Nu kommer U380, även den avsedd för multimediamobiler, men i en lägre prisklass.

U380 är till skillnad från U500 byggd för de så kallade öppna operativsystem som ingår i samarbetet Open OS som Ericsson inledde med Texas Instruments i somras. Det innebär att kunden kan välja mellan Windows Mobile, Symbian Series 60, Symbian UIQ eller Linux. Poängen är att det ska gå fortare och bli billigare att ta fram smarta mobiler med unika funktioner och användargränssnitt. En viktig faktor i det arbetet är det av Ericsson utvecklade programmet för verifiering och interoperabilitetstest, så kallat IOT, som gör att många funktioner är förverifierade.

Plattformen stöder HSPA och är en enkretslösning där Texas Instruments processor Omap 3430 och Ericssons HSPA-modem byggts samman på en krets. Resultatet är enligt Ericsson en mycket kompakt och därmed strömsnål konstruktion.

De första mobilerna med U380 väntas nå marknaden under första halvan av nästa år.
MER LÄSNING:
 
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)