JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Numonyx framtid avslöjas i eftermiddag
Klockan fyra svensk tid träder vd:n för ST Microelectronics och Intels gemensamma flashinnesbolag Numonyx fram för första gången. Hittills har enbart företagets ägarförhållnade och finansiering avslöjats.
För drygt tio månader sedan avslöjade Intel och St Microelectronics att de två bolagen ämnar slå ihop sina påsar vad gäller flashminnen. Idag – efter flera förseningar – är då tiden äntligen mogen att berätta om det nya minnesbolaget Numonyx framtid.

Hittills idag har företagen avslöjat att ST Microelectronics bidrar med sina tillgångar inom NOR- och NAND-flash, men även fasväxlande minnestekniker. Intel bidrar i sin tur med sina NOR-tillgångar samt även en del kring fasväxlande minnestekniker.

ST Microelectronics får 48,6 procent, medan Intel får 45,1 procent av ägandet i Numonyx. Till detta kommer att den amerikanska riskkapitalisten Francisco Partners investerar 150 miljoner dollar i kontanter och får 6,3 procent i konvertibla förlagslån. Numonyx beviljas dessutom ett på 450 miljoner dollar samt får en rörelsekredit på 100 miljoner dollar av Intesa Sanpaolo och Unicredit Banca dÌmpresa. Lånet är på fyra år och garanteras av både Intel och ST.

Senare i eftermiddag deltar Elektroniktidningen i en presskonferens där Numonyx nytillsatte vd träder fram för första gången och svarar på frågor om teknik och framtid. För ännu är det exempelvis inte officiellt vilka fabriker som det nya företaget kommer att nyttja, hur många personer som får anställning eller hur företaget ser på framtiden för NAND och NOR och andra möjliga minnestekniker.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)