JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Mentor och NXP i testallians
Halvledartillverkaren NXP anammar EDA-jätten Mentor Graphics lösning för konstruktion för testbarhet, med flaggskeppen TestKompress och YieldAssist. I gengäld får Mentor tillgång till NXPs internt utvecklade teknik och verktyg för ändamålet.
Mentor har under de senaste åren satsat hårt på området konstruktion för testbarhet av halvledare, bland annat med verktygen TestKompress för kompaktering av testdata och YieldAssist, ett hjälpmedel för feldiagnos. Nu ska NXP börja använda alla Mentors verktyg på området. Tidigare har man använt egenutvecklade verktyg.

- Att få fungerande kretsar på första försöket är avgörande i produktion och konstruktion av halvledare. Vi valde Mentors teknik för att förkorta vår tid till marknaden, och som ett sätt att få in kommersiella verktyg för konstruktion för testbarhet utan att störa våra kritiska konstruktionsprojekt, säger NXPs tekniske direktör Rene Penning de Vries i ett pressmeddelande.

NXPs egna verktyg kommer inte att försvinna - tvärtom. De ska vidareutvecklas inom Mentors hägn, och teknik därifrån ska inkorporeras i framtida Mentorlösningar. I avtalet ingår att Mentor tar över ett antal NXP-anställda och startar ett FoU-kontor i Hamburg för ändamålet.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)