JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Den kinesiska mobiltillverkaren Huawei vill sälja den avdelning av företaget som gör mobiltelefoner och andra terminaler. En handfull av världens stora riskkapitalister har uppvaktats, liksom ett par stora operatörer.

Kinesiska Huawei har långt gångna planer på att göra precis som Ericsson och Nokia - alltså separera infrastrukturprodukterna från mobiler och terminaler. Enligt tidningen EE Times har en rad riskkapitalbolag kontaktats i frågan, däribland Bain Capital, Blackstone Group, TPG, Kohlberg Kravis Roberts och Carlyle Group. Även ett antal stora operatörer har fått erbjudande om investeringen.

Mobilsidan står för cirka 16 procent av Huaweis försäljning. Verksamheten dubblade sin omsättning i fjol, till omkring 2,6 miljarder dollar och en vinst på 400 miljoner dollar, allt enligt analysföretaget BDA China. Starkast är bolaget inom lågkostnadsmobiler för utvecklingsländer, men man har även haft stora framgångar med sina 3G-modem för persondatorer.

Huruvida Huawei vill sälja hela eller bara delar av mobilverksamheten är inte känt. Klart är dock att om man erbjuder en eventuell köpare åtminstone en majoritetspost. Buden ska vara inlämnade till investmentbanken Morgan Stanley senast idag.

Pengarna behöver Huawei för att investera i infrastruktursidan, där man är en av Ericssons snabbast växande konkurrenter.  
MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus