JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
Problemtyngda mobiltillverkaren Motorola överraskade igår marknaden med ett positivt budskap, det första på länge. Andra kvartalet visade vinst och företaget tappade inte några andelar på mobilmarknaden.
Tack vare ett kraftfullt besparingsprogram lyckades Motorola under andra kvartalet i år visa en liten vinst, 4 miljoner dollar på en omsättning på drygt 8 miljarder dollar. Vinsten kom dock inte från mobilsidan, som fortsätter blöda. Här ökade förlusten till 346 miljoner dollar, värre än fjolårets 332 miljoner dollar.

Positivt för mobilsidan är dock att den höll sina marknadsandelar mätt i antal sålda telefoner kring 9,5 procent. Det är dock en halvering jämfört med våren 2006. Motorola ligger nu trea på mobilmarknaden och skuggas av LG som har 9,3 procent av marknaden.

I USA och Latinamerika har försäljningen ökat. En viktig orsak till de goda marknadsandelarna är den 20-dollars multimediamobil som sålts via operatören Verizon Wireless. Företaget introducerade och 16 nya mobilmodeller under första halvåret och väntas lansera ytterligare 18 modeller senare i år.

Likväl fortsätter kostnadsbesparingarna. I år ska en miljard dollar sparas, varav 600 miljoner dollar på mobilsidan. Under nästa kvartal ska också den länge omtalade uppdelningen av företaget genomföras, så att mobiltelefonerna och övriga verksamheter framöver läggs i varsitt bolag.
MER LÄSNING:
 
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)