JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Silex attraherar 150 miljoner

Svenska mikromekanikföretaget Silex har under sommaren dragit in 150 miljoner kronor för att finansiera den nya fabriken som just nu håller på att byggas i Järfälla.
Mems-företaget Silex har gjort en riktad nyemission som dragit in 150 miljoner kronor till företaget. Därmed har de två föregaten Priveq Investment och Northzone gått in som nya delägare, medan den tidigare delägaren Capman också bidragit in med ytterligare kapital.

– Silex är redo för en börsintroduktion, vilket också är vårt långsiktiga huvudspår. Men på grund av dagens börsklimat har vi valt att fortsätta vår utveckling vid sidan av börsen ett tag till, säger Jan Nerdal, vd på Silex i ett pressmeddelande.

Silex har haft vind i seglen under det senaste åren. I fjol ökade företaget sin försäljning med 77 procent till 167,1 miljoner. Och enligt den franska analysfirman Yole Développement är Silex numera världens största fristående memstillverkare (länk).

– För att säkra vår ledande position måste vi fortsätta att växa snabbare än övriga industrin. Denna finansiering kommer att göra det möjligt, säger Jan Nerdal.

Kapitalet ska användas för den nya produktionslina som företaget just ny bygger upp i Järfälla, i direkt anslutning till dagens produktionsverksamhet. När allt står klart under nästa år ska företaget ha femdubblat sin produktionskapacitet.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)