JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
söndag 12 juli 2020 VECKA 28
Svenska mikromekanikföretaget Silex har under sommaren dragit in 150 miljoner kronor för att finansiera den nya fabriken som just nu håller på att byggas i Järfälla.
Mems-företaget Silex har gjort en riktad nyemission som dragit in 150 miljoner kronor till företaget. Därmed har de två föregaten Priveq Investment och Northzone gått in som nya delägare, medan den tidigare delägaren Capman också bidragit in med ytterligare kapital.

– Silex är redo för en börsintroduktion, vilket också är vårt långsiktiga huvudspår. Men på grund av dagens börsklimat har vi valt att fortsätta vår utveckling vid sidan av börsen ett tag till, säger Jan Nerdal, vd på Silex i ett pressmeddelande.

Silex har haft vind i seglen under det senaste åren. I fjol ökade företaget sin försäljning med 77 procent till 167,1 miljoner. Och enligt den franska analysfirman Yole Développement är Silex numera världens största fristående memstillverkare (länk).

– För att säkra vår ledande position måste vi fortsätta att växa snabbare än övriga industrin. Denna finansiering kommer att göra det möjligt, säger Jan Nerdal.

Kapitalet ska användas för den nya produktionslina som företaget just ny bygger upp i Järfälla, i direkt anslutning till dagens produktionsverksamhet. När allt står klart under nästa år ska företaget ha femdubblat sin produktionskapacitet.
MER LÄSNING:
 
Här får du våra nyheter gratis
• Tidningen, i brevlådan (länk).

• Dagligt nyhetsbrev (länk).

245
elektronik­konsulter

Registrera ditt företag nu!
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)