JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Cypress köper Simtek

Nu är det klart att Cypress köper minnesföretaget Simtek, vars styrka är en icke flyktig SRAM-teknik. Cypress betalar 46 miljoner dollar och affären ska vara klar innan årets slut.
Redan i februari blev det känt att Cypress ville köpa Simtek. Fast då var Simtek inte redo för några snabba beslut, istället anställde företaget en konsult med uppgift att råda företagsstyrelsen om vilken strategi som skulle maximera det långsiktiga värdet för aktieägarna.

Nu är resultatet klart. Cypress köper Simtek, vars nvSRAM-teknik intresserat Cypress under flera år. Redan år 2006 skrev de två företagen ett samarbetsavtal kring utvecklingen av den nämnda tekniken. Och innan dagens offentliggörande ägde Cypress runt 4 procent av företaget, vars teknik man också licensierat sedan två och ett halvt år tillbaka.

– Simteks nvSRAM i kombination med vår konstruktionsplattform S8 erbjuder nya möjligheter och funktioner för inbyggnadsmarknaden. Vi tittar på att integrera denna teknik i många av våra produkter, däribland våra programmerbara systemkretsar (PSoC), säger Ahmad Chatila på Cypress i ett pressmeddelande.

Affären väntas vara slutförd senast under årets fjärde kvartal.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)