JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. 5 A är Superföretag - igen

För fjärde året i rad har Veckans Affärer korat årets Superföretag. Och för andra året i rad får den skånska komponentdistributören AAAAA Nordic motta utmärkelsen. I år är det sammanlagt 425 svenska företag som lyckats med bedriften att bli Superföretag 2008.
Vilka företag som är korade till årets Superföretag 2008 i MM Partners och Veckans Affärers årliga undersökning är ännu inte helt offentliggjort, men det handlar om 425 svenska företag och ett är skånska AAAAA Nordic. Ceremonin, med utdelning av diplom, är planerad till den 23 oktober.

– Förra året hade jag inte en aning om att utmärkelsen existerade. Jag blev både överraskad och givetvis glad för betyget. Denna gång var det inte helt oväntat, men givetvis lika välkommet, säger Bo Nilsson, vd och grundare av 5A till Elektroniktidningen.

I år är det rekordmånga företag som utnämnts till Superföretag, hela 425 stycken. Det är 65 fler än i fjol, som också var ett rekordår. De nyckeltal som har granskats är tillväxt, vinst, avkastning, effektivitet, kapitalstruktur och finansiering. Kriteriet för att få utmärkelsen är således att företaget är effektivt, snabbväxande, lönsamt och ekonomiskt välskött.

– Receptet för att nå hit är enkelt. Fantastiska medarbetare, gräddan av kunder och förstklassiga leverantörer, som arbetar tillsammans i ett team, plus naturligtvis lite av kryddan SBF, alltså ”Sunt BondFörnuft”, säger Bo Nillson och skrattar.

Bo Nilsson ser mycket ljust på framtiden, trots bankkris och lågkonjunktur. Företaget har just firat 10 årsjubileum och under den senaste veckan har det dessutom fått kreditrankingen AAA respektive 5.

– Vi siktar på en spännande fortsättning. Runt hörnet ligger bland annat ett nytt hus med kontor och lager i Vellinge. Det vi byggde och flyttade in i februari 2005 är redan är för litet, säger Bo Nilsson.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)