JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
söndag 27 september 2020 VECKA 39
Svenska Transmode är telekomvärldens hetaste kandidat för börsintroduktion eller uppköp. Åtminstone om man får tro tidningen Light Reading och dess panel av analytiker. Någon introduktion är dock i praktiken inte aktuell förrän börsklimatet tinat upp.
Vid tidningen Light Readings årliga prisutdelning Leading Light Awards tilldelades svenska Transmode utmärkelsen "Top IPO or M&A candidate", ett pris som går till det privata företag som enligt analytikerpanelens bedömning har den ledning, de produkter och den finansiella stabilitet som krävs för att under det närmaste åren genomföra en lyckad börsintroduktion eller bli uppköpt på sina egna villkor.

Transmode har tidigare haft planer på börsintroduktion, men de ligger på is på grund av det nuvarande frostiga klimatet på börsen. Karl Thedéen, Transmodes vd, är ändå glad och stolt över priset.

- Det är viktigt eftersom det ger en kvalitetsstämpel som våra kunder känner igen. Dessutom är det ett oberoende erkännande av våra produkter och verksamhet och har extra trovärdighet eftersom det är fastställt av ledande redaktörer och analytiker inom industrin, säger han i ett pressmeddelande.

Priset delades ut för femte gången, och bland övriga vinnare i andra klasser märks Nokia, Nokia-Siemens Networks och Cisco. Transmode har tidigare varit finalister i samma tävling utan att ta hem förstapriset.

Nyligen har Transmode även fått en stark indikation på att företaget har mycket nöjda kunder. I en undersökning som genomförts av CFI, Claes Fornell International, nådde företaget 81 poäng av 100 möjliga, vilket är "i världsklass" enligt Mats Frid, vd på CFI Group.

- Kompetensen och engagemanget hos de anställda, pålitligheten och prestandan hos produkterna och den positiva stämningen kring företaget är några av de huvudsakliga drivkrafterna bakom kundnöjdheten, säger han i pressmeddelandet.

Elektroniktidningen publicerade i senaste utgåvan en längre intervju med Transmodes teknikchef Mohamad Ferej, se artikel (länk).
MER LÄSNING:
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)