JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. CSR stänger i Lund
Den brittiska Bluetoothutvecklaren CSR, Cambridge Silicon Radio, lägger ner sitt kontor i Lund. De drygt 30 anställda har varslats om uppsägning.
- Koncernen behöver spara pengar på grund av den vikande konjunkturen, säger CSRs svenske vd Tony Falck till nyhetsbrevet Rapidus.

Totalt ska CSR spara 20 miljoner dollar, vilket slår mot hela företagets FoU-verksamhet.

- Vi ser hur volymerna vi levererar sjunker redan nu i fjärde kvartalet, säger Tony Falck till Elektroniktidningen.

CSR har utvecklat Bluetoothteknik i Lund sedan våren 2005. Verksamheten drogs igång där sedan Ericsson lagt ner sin egen utveckling av Bluetoothkretsar. Före sommaren avslutades ett stort projekt, och sedan dess har bara smärre projekt påbörjats. Enligt Tony Falck kommer inte heller verksamheten i Lund att flyttas någon annanstans inom koncernen.

- Vi stänger troligen kontoret under december, säger Tony Falck till Elektroniktidningen.

Av de 30 anställda som nu får gå är huvuddelen radioingenjörer och utvecklare av radiokretsar. Enligt Rapidus kommer MBL-förhandlingar att dras igång inom två veckor. Hoppet för de anställda att få nytt jobb i andra delar av CSR är litet.

- I den mån det finns vakanser är de förstås välkomna att söka, säger Tony Falck. 

I Stockholm har CSR ytterligare ett 20-tal anställda i ett annat dotterbolag, Nordnav Technologies, som jobbar med mjukvara för GPS, ett område som prioriteras av CSR. Detta kontor kommer att leva vidare efter en mindre neddragning, enligt Tony Falck.

Elektroniktidningen publicerade ett reportage från CSR i Lund i januari 2006 (länk).

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus